Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΚΛΑΔΩΝ
             ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
              ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ U.I.A.D.M.
                 (UNION INTERNATIONALE DES ASSOCIATIONS DE DELEGUES MEDICAUX)
              Αριθμός Εγκριτικής Απόφασης Καταστατικού 2492/92 Π.Α.


 
22/1/2014                                                                                         ΑΡ ΠΡΩΤ 5/2015

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΜΕ ASTRAZENECA                                       (YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  19/1/2015)    

           Η ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ προσέφυγε στην τριμερή μετά από καταγγελία ότι την προηγούμενη εβδομάδα  η φαρμακευτική εταιρεία ASTRA ZENECA προχώρησε στην  αιφνιδιαστική περικοπή 40 θέσεων εργασίας.

           Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια που η συγκεκριμένη εταιρεία ξαφνικά, χωρίς καμμία διαβούλευση με το κλαδικό σωματείο, προχωρά σε αντίστοιχη ενέργεια.

         Σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η διαφύλαξη των θέσεων εργασίας μια μεγάλη Εταιρεία  προτιμά να διαφυλάξει τα κέρδη της και μεταφράζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη, σε κοινωνική αναλγησία, μειώνοντας μέσα σε δύο χρόνια το προσωπικό της περίπου στο μισό όπως και οι εκπρόσωποι της  παραδέχτηκαν στο Υπουργείο.

        Καταδικάσαμε  αυτή τη στάση και προειδοποιούμε ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταστροφικές για τους εργαζόμενους, αλλά τελικά, θα αποβούν ζημιογόνες και για την ίδια την εταιρεία.

        Οι αντεργατικοί μνημονιακοι νόμοι και όσοι άνοιξαν  διάπλατα τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρακτικές από την εργοδοσία, είναι το ίδιο υπεύθυνοι για το γεγονός ότι οδηγούνται στην ανεργία οι συνάδελφοι της ASTRAZENECA. Η ανατροπή αυτών  των πολιτικών  είναι μονόδρομος για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα με την συμμετοχή όλων των εργαζομένων και από τον χώρο του φαρμάκου




1
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου