Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΜΕ SPECIFAR ABEE

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Tην Παρασκευή 17/4/2015 και ώρα 13.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο ΕργασίαςΚοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύηςβάσει των άρθρων 3Α του Ν. 3996/2011, όπως ισχύει και 13 του Ν.1876/1990παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αμοιβής Εργασίας Κων/νου Αγραπιδά και του Συμφιλιωτή Συμεών Γκουδρολώλου, μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων και της εταιρίας SPECIFAR ABEE, με αντικείμενο συζήτησης «Απολύσεις προσωπικού χωρίς διαβούλευση».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ομοσπονδίας.
Από την πλευρά των εργαζομένων παρέστησαν οι κ.κ. Σταύρος Νουχάκης και Αντώνης Κατραμαδάκης (Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντιστοίχως της Ομοσπονδίας), Στάθης Τραχανατζής (Γενικός Γραμματέας ΕΚΑ
-ΓΣΕΕ) και Δημήτρης Τσιάπης (Γενικός Γραμματέας του πρωτοβάθμιου σωματείου ΣΙΕΕΦΣΕΚ).
Την εταιρία εκπροσώπησαν οι κυρίες Δήμητρα Λυμπεροπούλου (Διευθύντρια Προσωπικού) και η Δικηγόρος Ιωάννα Κυριαζή.
Από τις εκπροσώπους της εταιρίας έγιναν οι εξής επισημάνσεις:
  1. 1)  Στην εταιρία δεν υφίσταται επιχειρησιακό σωματείο ούτε συμβούλιο
    εργαζομένων
  2. 2)  Οι συναντήσεις ενημέρωσης – διαβούλευσης έγιναν με το σύνολο των
    εργαζομένων, εσωτερικά και σύμφωνα με όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία
  3. 3)  Όσοι αποχώρησαν το έπραξαν συναινετικά (συμφωνημένα) και με «προνόμια» περισσότερα από όσα προβλέπει η νομοθεσία, λ.χ.
    ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κτλ.
  4. 4)  Η εταιρία διατηρεί άριστες σχέσεις με το προσωπικό της, δίνει πολλές
    παροχές και επιδιώκει την εργασιακή ειρήνη
  5. 5)  Έως το τέλος Μαΐου θα έχουν αποχωρήσει 28 εργαζόμενοι.  Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων από την πλευρά τους επισήμαναν ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που απολύθηκαν και μάλιστα οι απολύσεις συνεχίζονται. Αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία και στο υφιστάμενο στην εταιρία προσωπικό. Κάλεσαν τη Διοίκηση της εταιρίας να ενημερώσει τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις ενέργειές της και να διαβουλευθεί μαζί τους ώστε ν ́ αναζητήσουν από κοινού τρόπους αποφυγής των απολύσεων. Τόνισαν, επίσης, ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι Ιατρικοί Επισκέπτες, τους οποίους εκπροσωπεί το πρωτοβάθμιο σωματείο. Θεωρούν ότι η εταιρία όφειλε να τους ενημερώσει και να διαβουλευθεί μαζί τους προτού προχωρήσει στις απολύσεις, διαφορετικά οι απολύσεις είναι άκυρες.
    Από την πλευρά των εκπροσώπων του Υπουργείου αναφέρθηκαν τα εξής:Α) Καλείται η εταιρία να προσκομίσει στην Υπηρεσία στοιχεία για τις απολύσεις/αποχωρήσεις, που έγιναν από 1/1/2015 ανά μήνα και ανά ειδικότητα εργαζομένου καθώς και στοιχεία για τον προγραμματισμό των σχετικών αποφάσεών της των επομένων δύο (2) μηνών.
    Β) Καλείται η εταιρία να προβεί σε συνάντηση ενημέρωσης – διαβούλευσης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα μείζονα ζητήματα, που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις καθώς και το μέλλον της δραστηριότητας της επιχείρησης.

    Η εταιρία δήλωσε δια των εκπροσώπων της ότι όταν αναπτυχθεί το Τμήμα Πωλήσεων θα εξετάσει κατά προτεραιότητα την επαναπρόσληψη όσων από τους απολυμένους το επιθυμούν.
    ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
    ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου