Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Eνιαίο συνταγολόγιο

Ανακοίνωση Λοβέρδου.
 Κλειστό προϋπολογισμό για φάρμακα θα έχουν στο εξής τα Ταμεία – για το 2012 έχει προβλεφθεί το πόσο των 2,8 δισ. ευρώ, επανέλαβε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος σε κοινή σύσκεψη για το φάρμακο με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φαρμακοβιομηχάνων, των φαρμακοποιών, των φαρμακαποθηκάριων, των γιατρών και των επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε λίγο όλα τα Ταμεία, είτε μπουν είτε όχι στον ΕΟΠΥΥ, θα εφαρμόζεται ενιαίο συνταγολόγιο και θα υπάρχει 100% έλεγχος της συνταγογράφησης και των παραπομπών για εξετάσεις.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, εξετάζεται η περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων – δηλαδή να μην είναι πλέον διατιμημένα προϊόντα – καθώς οι ασφαλισμένοι φαίνεται ότι κάθε χρόνο πληρώνουν από την τσέπη τους 800 εκατ. ευρώ λόγω της πολυφαρμακίας και της προκλητής ζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου