Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Συναδελφοι,συμφωνα με εγγραφο του ΕΟΠΥΥ,αρχιζει απο 1/10/12 η εφαρμογη της δραστικης ουσιας στη συνταγογραφηση για ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ.Απο τον ΕΟΦ καταρτιστηκε καταλογος με τα εμπορικα σκευασματα που αντιστοιχουν στις δραστικες ουσιες,τα σκευασματα αυτα ανηκουν στην θετικη λιστα και αποζημιωνονται απο τους φορεις κοινωνικης ασφαλισης.Σε αυτη την λιστα εχουν προστεθει οι τιμες αναφορας για καθε δραστικη ουσια,ανα μορφη και περιεκτικοτητα.Στην παρουσα φαση και συμφωνα με τον σχεδιασμο της ηλεκτρονικης συνταγοφραφησης,ο ιατρος εχει την δυνατοτητα επιλεγοντας την δραστικη ουσια να συνταγογραφησει τα αντιστοιχα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.
Οταν ο ιατρος συνταγογραφει σκευασμα με μεγαλυτερη τιμη--απο την τιμη αναφορας--ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωσει τον ασθενη οτι ,Εκτος απο την προβλεπομενη συμμετοχη ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ OFF PATENT.
Παραδειγμα.Αντιβιωση -αντιγραφο-τιμη 6 ευρω
                    Αντιβιωση-off patent-τιμη 10 ευρω,ο ιατρος συνταγογραφει το οφ πατεντ,ο ασθενης θα καταβαλει το 25 τις εκατο για τα 6 ευρω ΚΑΙ αλλα 4 που ειναι η διαφορα,συνολικα θα καταβαλει 5,5 ευρω.
Η ενημερωση για το ανωτερω θεμα εγινε απο τον συναδελφο Κωνσταντινιδη Καρολο.
ΤΟ ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου