Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΙΤ

Συναδελφοι,πραγματοποιηθηκε κοινη συσκεψη ολων των συνδικαλιστικων οργανωσεων των οποιων τα μελη συναπαρτιζουν ως κλαδοι το Ταμειο Προνοιας Ιδιωτικου Τομεα[ΤΑΠΙΤ] γιατι προθεση της Κυβερνησης ειναι η Δραστικη περικοπη του χορηγουμενου εφαπαξ στους ασφαλισμενους υπο τον κομψο χαρακτηρισμο --εναρμονισμος εισφορων-παροχων εφαπαξ βοηθηματων--χωρις κανενα δημοσιονομικο οφελος.
Το εφαπαξ του ιδιωτικου τομεα δεν εχει καμια δημοσιονομικη επιπτωση για το κρατος,αφου τα ταμεια προνοιας δεν συμμετεχουν καθολου στο δημοσιονομικο χρεος της χωρας και στο ελλειμα της κεντρικης κυβερνησης,δεν εχουν την καθολικοτητα των επικουρικων συνταξεων και υφιστανται μονο σε ορισμενους επαγγελματικους κλαδους και ειχαν συναφθει ως επι το πλειστον με ΣΣΕ.Αρα η κυβερνηση και το κρατος μονο την υψηλη εποπτεια σε οτι αφορα τη νομιμοτητα των αποφασεων μπορει να παρεχει,αφου το ΤΑΠΙΤ ειναι ενας αυτοχρηματοδοτουμενος και αυτοδιοικουμενος οργανισμος.Επισης ,η οποιαδηποτε πολιτικη παρεμβαση θα πρεπει να βασιστει σε τεκμηριωμενα στοιχεια βασει ολοκληρωμενων αναλογιστικων μελετων και οχι σε αντιφατικες οικονομικες εκτιμησεις και σκοπιμοτητες,και παντως με την συμφωνη γνωμη του ΔΣ του ΤΑΠΙΤ.
Οι Ομοσπονδιες αποφασισαν
1.Να συναντηθουν με ολα τα πολιτικα κομματα
2.Να δοθει συνεντευξη τυπου 13/9 12 και να ακουστει η ΑΛΗΘΕΙΑ.
3.Να προχωρησουμε σε διακλαδικη απεργια
4.Να αποστειλουμε τις θεσεις ενος εκαστου των κλαδων προς το ΤΑΠΙΤ για ληψη αποφασης στο ΔΣ.
Αντιδρουμε και καταδικαζουμε τον εμπαγμο των ασφαλισμενων.
ΤΑ ΔΣ των Ομοσπονδιων--στα Ξενοδοχεια,στο Μεταλλο,στα Τσιμεντα,στις Ιπποδρομιες,στα Εμπορικα καταστηματα,στα Λιμανια,στο Εθνικο θεατρο,στην Υδρευση θεσσαλονικης και φυσικα στο Φαρμακο.
ΤΟΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου