Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΝΠΙΔ ΤΕΑΥΦΕ  ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 1-2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. των Τ.Ε.Α. υπόκεινται σε πρότυπα καταλληλότητας, ώστε να εξασφαλίζεται ένα υψηλό επίπεδο ακεραιότητας, ικανοτήτων, εμπειρίας και επαγγελματισμού στη διοίκηση των Τ.Ε.Α. Θα πρέπει ως εκ τούτου, να έχουν τα απαιτούμενα για τη θέση τους προσόντα και επιπλέον  ικανότητα και εμπειρία που τους επιτρέπουν να ασκούν χρηστή και συνετή διαχείριση του ταμείου και να εκτελούν ορθά τις βασικές λειτουργίες τους. Θα πρέπει επίσης να χαίρουν υπόληψης και να χαρακτηρίζονται από ακεραιότητα (απαίτηση για ήθος) (βλ. αναλυτικά την ΥΑ Φ51010/οικ/ 19976/861 (ΦΕΚ 2751/2014) Έκδοση Κανονισμού Δεοντολογίας και καλών πρακτικών των ταμείων επαγγελματικής ασφάλισης
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Δεοντολογίας, το Καταστατικό του Ταμείου και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Ταμείου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν υποψηφιότητα για μέλη του ΔΣ και της ελεγκτικής επιτροπής του Ταμείου στις εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για τις 1-2-3 Δεκεμβρίου 2014 πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις: 
α)  Να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία (3) έτη ασφάλισης στο Ταμείο για το ΔΣ και τρία (3) έτη ασφάλισης στο Ταμείο για την Ελεγκτική Επιτροπή,
β)  Να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. 
γ)  Να έχουν ενεργό ασφαλιστικό δεσμό με το Ταμείο. Είναι ενεργοί ασφαλισμένοι όσοι κατά το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και επί ένα συνεχές έτος πριν από την ημέρα των εκλογών ασφαλίζονται στο Ταμείο.
δ) Να μην έχουν καταδικασθεί δυνάμει οριστικής δικαστικής απόφασης για αδικήματα που αποτελούν κώλυμα για το διορισμό της θέσης υπαλλήλου σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ Α'26) «Κώδικας Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων & Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.», όπως ισχύει, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα (άρθρα 207, 208, 214 και 215 του Ποινικού Κώδικα), για καταδολίευση δανειστών (άρθρο 397 του ΠοινικούΚώδικα), για χρεοκοπία (άρθρο 398 του Ποινικού Κώδικα), για τοκογλυφία (άρθρο 404 του Ποινικού Κώδικα) και για παραπλάνηση σε χρηματιστηριακές πράξεις (άρθρο 406 του Ποινικού Κώδικα).
ε) Να μην έχουν καταδικασθεί δυνάμει οριστικής δικαστικής απόφασης για αδικήματα της παραγράφου 2 του άρθρου 8 του ν. 3606/2007.
Στ) Να μην έχουν απολυθεί από προηγούμενη θέση για πειθαρχικούς λόγους του άρθρου 109 του Ν. 3528/2007.
ζ) Να μην έχει ασκηθεί ούτε  εκκρεμεί ποινική δίωξη ή βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος τους για τα ανωτέρω ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί του εγκλήματος ή επί των διοικητικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν. 
*** Οι ανωτέρω περιπτώσεις  δ, ε, στ και ζ ισχύουν και όταν η αντίστοιχη τέλεση του αδικήματος ή της παράβασης έλαβε χώρα εκτός της ελληνικής επικράτειας ή η αντίστοιχη κύρωση ή καταδίκη έχει επιβληθεί από αρμόδιες αρχές ή όργανα άλλης χώρας. 
η) Να μην τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση. 
θ) Να μην έχουν στερηθεί (λόγω καταδίκης) τα πολιτικά τους δικαιώματα. 
Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα για μέλη του ΔΣ και της Ελεγκτικής Επιτροπής ενημερώνονται ότι αποτελεί ασυμβίβαστο με την ιδιότητα μέλους του Δ.Σ του Ταμείου : 
α. Η οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με το Ταμείο, με εξαίρεση τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο.  
β. Κάθε συμμετοχή σε όργανα διοίκησης, του μέλους του ΔΣ ή συζύγου του ή συγγενούς του εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι και του β’ βαθμού με το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται την περιουσία του Ταμείου ή αναλαμβάνει ή εκτελεί έργα, υπηρεσίες και προμήθειες του Ταμείου.
4. Οι αμέσως παραπάνω αναφερόμενες απαγορεύσεις και ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ αποτελούν και λόγο αυτοδίκαιης έκπτωσης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου