Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο φάκελος ασφάλισης υγείας επιτρέπει τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο κάθε παροχής προς τους ασφαλισμένους.


Σε λειτουργία βρίσκεται το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης όλων των παραπεμπτικών και των συνταγών που χορηγούνται σε κάθε ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ.
Ο φάκελος ασφάλισης υγείας δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση πληροφορικής του οργανισμού και επιτρέπει τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο κάθε παροχής προς τους ασφαλισμένους.



Τα παραπάνω ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ο υπουργός υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι το σύστημα ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία της κάρτας υγείας.
Ο κ. Κοντός επεσήμανε ότι θα ελέγχεται εν τη γενέσει της και θα μπλοκάρει κάθε προσπάθεια υπερχρέωσης του Οργανισμού.
Για παράδειγμα, εάν ένας γιατρός επιχειρήσει να χορηγήσει την ίδια εξέταση ή πράξη στον ίδιο ασφαλισμένο και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα έρχεται αντιμέτωπος με φραγή από το ηλεκτρονικό σύστημα.
Εάν οι εξηγήσεις που θα κληθεί να δώσει δεν είναι επαρκείς, η εξέταση ή η πράξη δεν θα εγκρίνεται.

Κάρτα

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι ο φάκελος υγείας ανοίγει τις προϋποθέσεις για τις εξής παρεμβάσεις:
Για τη δημιουργία κάρτας ασφάλισης για κάθε ασφαλισμένο. Η κάρτα που θα δημιουργηθεί το 2015 θα επιτρέπει στο γιατρό να εισέρχεται στο φάκελο του ασθενούς και να έχει εικόνα για το ιστορικό των παροχών.
Σε επόμενη φάση θα δημιουργηθεί ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για κάθε ασθενή, ο οποίος θα περιέχει εξετάσεις, νοσηλείες, διαγνώσεις και κάθε πληροφορία που σχετίζεται με την υγεία του ασφαλισμένου.
Το επόμενο βήμα θα είναι η υποκατάσταση του βιβλιάριου ασθένειας με κάρτα ασφάλισης, η οποία όμως δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν τα τέλη του 2015.


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου