Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Στον «αέρα» η συμφωνία κυβέρνησης-φαρμακοβιομηχανίας

kario

Από το iatropedia.gr (30/9/2011):

Στον αέρα είναι τελικά η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχάνων για την καταβολή 262 εκατ. ευρώ, καθώς ο κλάδος δηλώνει πως δε διαθέτει μετρητά και θέλει να πληρώσει με …δόσεις ή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Η συμφωνία προέβλεπε ότι οι εταιρείες έπρεπε να πληρώσουν στο κράτος 262 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ως έκπτωση. Τόσο ήταν και το κενό που εντοπίσθηκε στα οικονομικά των Ταμείων που ανακάλυψε πρόσφατα η Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Αθηνά Δρέττα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποδέχονται μεν να πληρώσουν τα χρήματα, αλλά ζητούν διευκολύνσεις. Να καταβάλουν το ποσό είτε με δόσεις, είτε να συμψηφιστεί το ποσό με εκκρεμή χρέη των Ταμείων και των νοσοκομείων προς αυτές, ή ακόμη και να πληρώσουν με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που παρέλαβαν από την κυβέρνηση για την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων.

Το εμπόδιο αυτό έρχεται να προκαλέσει άλλον έναν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να καλύψει στο άμεσο διάστημα το ποσό των 262 εκατ. ευρώ. Πηγές αναφέρουν ότι αν δε δοθούν τελικά άμεσα τα χρήματα από τους φαρμακοβιομηχάνους, η κυβέρνηση θα επιβάλει άλλου είδους περικοπές στην υγεία για να καλύψει το κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου