Το ΔΣ του Σωματείου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΘΡΑΚΗ, Greece
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πιπερούδης Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μαλκίδης Δημήτρης, ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ασπιώτης Ευστάθιος, ΤΑΜΙΑΣ: Τζουβάρας Γεώργιος, ΑΝΑΠ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κεϊμας Στέφανος, ΜΕΛΟΣ: Καρασούλας Aθανάσιος. Μπεντίλλας Παύλος

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

H λίστα όλων των φαρμάκων με τιμή αναφοράς. Σε ποια φάρμακα ανεβαίνει η συμμετοχή (pdf)

H λίστα με τις 780 μορφές φαρμάκων που από 01/10 θα έχουν τιμή αναφοράς και δόθηκε από την ΗΔΙΚΑ. Θυμίζουμε ότι αυτό σημαίνει πως ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει μόνο την τιμή αναφοράς. Η διαφορά της τιμής αναφοράς από την λιανική τιμή του φαρμακου θα εισπράττεται έξτρα από τον ασφαλισμένο.

Για να δείτε τη λίστα των φαρμάκων με τιμή αναφοράς, 

...πατήστε εδώ

Η λίστα είναι από την εταιρία Europharmacy.

1 σχόλιο:

  1. Η λίστα αυτή των 780 φαρμάκων είναι, όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, ελλειπής κι αντανακλά για άλλη μια φορά την προχειρότητα που έχει επικρατήσει στο χώρο του φαρμάκου. Μερικά παραδείγματα : η Novartis κυκλοφορεί τα πατενταρισμένα ιδιοσκευάσματα Galvus, Eucreas, Exforge κι έχει παραχωρήσει με τη γνωστή διαδικασία του co-marketing το δικαίωμα στην ΕΛΠΕΝ να τα κυκλοφορεί αντίστοιχα με τα εμπορικά σήματα, Jalra, Zomarist, Copalia. Κανένα από αυτά δεν είναι off-patent ωστόσο τις 2 μορφές του Copalia και το Jalra (όχι τα αρχικά της πολυεθνικής, αλλά της Ελληνικής εταιρείας) θα τα βρείτε να περιλαμβάνονται στα "προς έξτρα επιβάρυσνη από τον ασφαλισμένο πέρα της τιμής αναφοράς". Επίσης περιλαμβάνονται νεότερες μορφές ενός ιδιοσκευάσματος ενώ παλαιότερες (σε μορφή ή περιεκτικότητα) δεν περιλαμβάνονται) πχ Zyprexa. Συνεπώς η λίστα αυτή σίγουρα θα συμπληρωθεί για ν' αποκαταστήσει τις τυχόν "αδικίες" και προς στιγμήν δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια "προειδοποιητική βολή" προς την κατεύθυνση της κάλυψης από τον ασφαλισμένο (πλην των κατηγοριών που δικαιούνται 0% και 10%) της φαρμακευτικής δαπάνης στο σύνολό της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή